Dienstregelingen van WPD en Wadtaxi nu beschikbaar in XML

In samenwerking met Wagenborg heeft Stichting OpenGeo een databasekoppeling tot stand gebracht welke de dienstregeling van zowel Wagenborg Passagiers Diensten als Wadtaxi tot drie maanden vooruit kan ontsluiten in een gestructureerd formaat. In dit XML formaat zullen op korte termijn ook extra afvaarten worden toegevoegd.

Tot vandaag moesten afnemers het doen met een PDFje die de dienstregeling bevatte, en “PDF mailtjes” om extra afvaarten aan te kondigen. Afnemers moesten deze data dan overschrijven om er een bruikbare dienstregeling van te maken. Samen met Wagenborg bouwen we verder. Er zullen nog enkele wijzigingen worden doorgevoerd om de informatie beter bruikbaar te maken in realtime systemen voor actuele reisinformatie.

De overtocht van een Wadtaxi is drie keer zo snel dan een reguliere overtocht. De meest disruptieve stap van de koppeling is de ontsluiting van de actuele bezetting. Wagenborg stelt afnemers van ons loket in staat om te tonen hoeveel plek er nog is op reeds geplande Wadtaxi’s. Wagenborg is hiermee de eerste vervoerder die gegevens over de actuele bezetting vrij geeft. De reiziger profiteert overigens het meest: hoe beter de bezetting, des te lager de prijs van een snelle overtocht.

OpenGeo heeft er voor gekozen om de ruwe data te exporteren, zoals zij die rechtstreeks ontvangen van de vervoerder. Serviceproviders kunnen deze gegevens omzetten naar een formaat dat de markt meer aanspreekt, zoals GTFS.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s