Decentrale infrastructuur en CC0

In de afgelopen week was het bij een van onze leveranciers weer meer malen raak; korte en langere onderbrekingen hebben er voor gezorgd dat de levering van een aantal vervoerders, tegelijkertijd, werden onderbroken. Met het oog op de nabije toekomst, waar ND-OV gegevens als echte open data worden gepubliceerd, kunnen we ons niet blijven verschuilen achter formulieren en firewalls. De drempel om toegang te krijgen tot gegevens moet lager, maar het moet wel voor iedereen blijven werken.

Onze samenwerking met ACC ICT B.V. geeft ons de ruimte om in alle rust verder te experimenteren. De twee virtuele machines die de gegevens naar afnemers van ndovloket.nl sturen passen nog steeds als bijlage in een e-mail bericht. En we weten uit benchmarks in het verleden dat onze infrastructuur prima op een ARM-server kan draaien. We hebben in de afgelopen maanden dan ook uitgebreid getest op Scaleway een leverancier van baremetal cloudoplossingen.

ARM processoren zijn energie efficiënt, wat een groen gevoel van binnen kan geven. Leuker werd het toen de bevestiging kwam dat we over het interne cloudnetwerk efficiënt verkeer konden versturen – ook naar andere klanten – en dus potentiële afnemers. Door een enkele rechtstreekse verbinding over het internet naar onze vaste infrastructuur, kunnen afnemers op diezelfde cloud, gebruik maken van een lokale pubsub.

En zo hebben we, zonder al te veel moeite, de eerste stap gezet naar een Content Delivery Network voor real-time open data.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s