Haltetaxi Zeeland op Google Maps

Provincie Zeeland heeft ingezet op twee soorten openbaar busvervoer. Een kernnet dat wordt uitgevoerd door Connexxion en een belbus in de markt gezet als Haltetaxi Zeeland. Complementair aan het bestaande openbaar vervoer, telefonisch bestelbaar en toch van halte naar halte. De Haltetaxi maakt gebruik van een virtuele dienstregeling, ritten rijden immers alleen op bestelling en sommige bestellingen worden exclusief uitgevoerd als rolstoel­vervoer. Met die kanttekening lijkt de vorige week gepubliceerde ritten­planning verder verdacht veel op een echte dienstregeling, met echte haltes en echte tijden en echte afstanden. De kwaliteit van de reisinformatie valt echter tegen.

De dienstregeling wordt door Provincie Zeeland niet gepubliceerd in een gestandaar­diseerd formaat, maar in een Excel sheet. Daarnaast bevat de spreadsheet een significant aantal semantische en inhoudelijke fouten die van invloed zijn op het juist hergebruik in reisplanners en actuele reisinformatie apps. Zo wordt van veel van de haltes gesuggereerd dat ze uit het Centraal Halte Bestand komen, wat na controle niet zo blijkt te zijn. Gezien de publicatie al in september 2015 beschikbaar is gesteld aan een derde moet de provincie op de hoogte zijn van de fouten. Op de vraag hoe de fouten het best inhoudelijk konden worden geregistreerd kwam geen reactie.

Vorige week is door een afnemer van ons loket al een GTFS gepubliceerd om de eerste drempel over te gaan: het daadwerkelijk kunnen gebruiken van de haltetaxi informatie in reisplanners. Vanaf vandaag is kan iedere Zeeuw ook gewoon gebruik maken van Google Maps en iedere Belg overigens ook.

Schermafbeelding 2016-03-12 om 01.16.36

 

Schermafbeelding 2016-03-12 om 01.00.11

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s